close

Skab rutiner for dit barn

Føles det som om, du har læst den samme historie, sunget samme sang og lagt bamsen på den rigtige side af puden en million gange? Godt. Børn elsker når ting og sager er forudsigelige, det gør dem trygge. Det er forklaringen på, at børn holder af, når tingene er velkendte, og som de altid har været.

Når du er barn, er verden i konstant forandring. Efterhånden som dit lille barn vokser op og bliver klogere, vil han eller hun nogle gange synes, at virkelighedens grænser føles usikre. Børn gør hele tiden nye opdagelser og lærer nye ting. De holder af at tage på opdagelsesrejse i omgivelserne, samtidig med at de har brug for at føle, at de er i kontrol.

Rutiner gør livet tryggere for barnet

Rutiner gør verden nemmere at håndtere for dit barn. Aftenbadet er fx et tegn på, at dagen er slut, og man snart skal puttes. Når barnet får vasket hænder og får en hagesmæk på, forstår det, at det er spisetid. Og der er mange andre små ting, som du kan gøre, for at dagen og verden føles tryggere, som fx at gå en tur hver eftermiddag eller læse en bog og sidde i samme stol som en godnat-rutine, inden du lægger barnet til at sove.

Når dit barn bliver ældre, kan du skabe rutiner i forbindelse med de daglige aktiviteter. Du kan fx få dit barn til at rydde op om aftenen, efter det har leget, eller hænge sin jakke op og vaske hænderne, når det kommer hjem fra børnehaven.
Læs mere om at lære barnet at hjælpe til hjemme.

Gode vaner beroliger både yngre og ældre børn

Rutiner skal naturligvis ikke overtage hele livet, men rutiner bliver ofte til gode vaner, som gør, at dit barn genkender tingene, hvilket som regel er positivt. Det bliver nemmere for børn at være samarbejdsvillige og hjælpsomme, når de ved, hvad der foregår. Det har en beroligende effekt på både yngre og ældre børn. Også du som voksen har godt af at finde de gode rutiner med dit barn.Læs tips til hvordan I klarer eftermiddagens ulvetime, efter arbejde og børnehave

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...