Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

close

Børnetøj - størrelser og vaskeråd

Måske har du købt en del tøj og ting til din baby, allerede inden fødslen. Eller også har du lejlighed til at ønske dig det tøj, du får brug for fra venner og familie. Så er det godt ikke kun at få tøj i de mindste størrelser, dem vokser barnet ud af på et par uger.

Her finder du en guide til de omtrentlige størrelser, som små børn plejer at have. Du finder også tips til de bedste huer og råd om, hvordan du bør vaske de bukser, der kom afføring i.

Størrelser på babytøj
Størrelse 40 - for tidligt fødte babyer (præmatur)
Størrelse 50 - nyfødt baby
Størrelse 56 - baby 1 måned, eller lidt større nyfødt
Størrelse 62 - baby 3 måneder
Størrelse 68 - baby 6 måneder
Størrelse 74 - baby 9 måneder
Størrelse 80 - barn 1 år
Størrelse 86 - barn 18 måneder
Størrelse 92 - barn 2 år

Naturligvis er målene lidt forskellige fra barn til barn - de er jo forskellig størrelse, når de fødes - så tabellen herover er et gennemsnit. Størrelserne står for barnets omtrentlige længde, i centimeter. Tjek, om tøjet kryber i vask, inden du køber det, så kan det være en god idé at gå en størrelse op.

Naturmateriale er godt for barnet
Vælg tøj i luftig kvalitet. Bomuld og uld lader huden ånde på en god måde. Selvfølgelig kan det være dejligt varmt med en fleeceoverall, men undgå syntetiske materialer og hårde materialer tættest på kroppen.
Du bør altid vaske nyt tøj, inden dit lille barn begynder at bruge det, da der kan sidde kemikalier i stoffet.
Flere gode råd om det bedste, mest behagelige og giftfri børnetøj finder du her, og Liberos tips til en komplet indkøbsliste til babyperioden findes her.

Vask af børnetøj
Det meste børnetøj kan vaskes ved 60 grader, hvilket som regel er nødvendigt for at få det rent. Hvis der står 40 grader på vaskemærket, så spørg i butikken, om det alligevel kan vaskes varmere - det kan det som regel godt tåle.
Når du vasker ved 60 grader, plejer madpletter, opkast og afføring som regel at forsvinde, men nogen gange kan der sidde gule pletter tilbage på lyst tøj.
Brug et mildt vaskemiddel og skyllemiddel uden parfume, gerne miljø- og allergimærket. Uldtøj - ja der findes nu bløde tynde varianter, som slet ikke kradser! - vaskes forsigtigt ved lav temperatur på specielt uldvaskeprogram. Tøjet kan ofte bare tørres af med lidt vand, hvis det har fået en madplet, uld er til dels smudsafvisende. Uldent tøj holder bedre på varmen end det meste, også selvom det skulle blive lidt fugtigt.
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...