blojbyte_0354_desktop

Sådan skifter du ble

Du bliver snart professionel i at skifte ble, men i starten er der nogle ting, som er gode at huske på.

Små spædbørn plejer at tisse og have afføring oftere end lidt ældre spædbørn, og det betyder, at de skal have ny ble ret tit, nogle gange op til ti gange i døgnet.
Her kommer nogle tips til, hvordan du nemmest gør.

Vask og luft

Vask din lille pige omhyggeligt mellem skamlæberne, hvis hun har haft afføring. Du kan bruge vand eller uparfumeret babyolie. Fugt en vaskeklud med lidt olie for at fjerne indtørret afføring fra barnets numse. Gnid forsigtigt, så løsner det sig. Vask altid forfra og bagud.
Vær opmærksom på at duppe numsen tør, og lad barnet lufte huden.  Læs gerne mere om, hvordan du plejer barnets følsomme hud.
Væn dig til aldrig at vende ryggen til barnet, når det ligger på puslebordet. Hvis du skal strække dig efter noget, så hold en tryg hånd på barnets mave.
Når du giver en ren ble på, skal du sørge for, at den ikke trykker mod navlestumpen, hvis den endnu ikke er faldet af. Liberos mindste bleer er ekstra tynde ved navlen, så navlen kan hele på en god måde.

Sådan giver du en ren ble– trin for trin

  1. Fold bleen ud, og læg barnet med numsen på den del af bleen, hvor velcrolukningen sidder. Hvis barnet er en dreng, skal du sørge for, at tissemanden peger nedad.
  2. Fold bleens forside op, så den ligger på barnets mave. Åbn velcrolukningen, og sæt bleen sammen. Sæt velcroen fast på det farvede område af det bløde bånd på forsiden af bleen.
  3. Sørg for, at lækagebeskyttelsen, de ombukkede "kanter" omkring benene er foldet ud ved at trække med en finger indenfor kanten af bleen langs lårene.

Her finder du tydelige trin-for-trin-billeder af hvordan du skifter ble.

Læs gerne om hvor ofte du bør skifte ble og tips til at skifte ble om natten.

Del artiklen

Artikler, som måske er interessante for dig