close

Hvornår skal bleen skiftes?

Skal bleen skiftes, selvom det er midt om natten? Skal man vaske med vand, hvis barnet bare har tisset lidt? Hvornår og hvordan en ble skal skiftes er en større videnskab, men du kan få nogle råd med på vejen.

Et sundt barn tisser flere gange i døgnet, det plejer at blive til ca. fem eller seks våde tissebleer om dagen.
Hvor ofte et barn har afføring varierer derimod meget - fra flere gange om dagen til et par gange om ugen. Læs mere om hvordan normal babyafføring kan se ud.

Flest bleskifte på nyfødte babyer

Nyfødte plejer at tisse og have afføring oftere end lidt ældre spædbørn, ofte efter hvert måltid. Det betyder, at de skal have en ny ble fem eller seks gange om dagen. Nogle gange kan det være otte, ni gange. Du bør altid skifte ble, så snart du opdager, at barnet har haft afføring.

Hvor ofte skal bleen skiftes om dagen?

Efter nogen tid kommer afføringen sandsynligvis mindre tæt.
En del børn fortsætter med at have afføring flere gange om dagen, mens andre bare har det en eller et par gange om ugen. Derimod skal alle børn tisse flere gange i døgnet.
Det er klogt at tage et kig i bleen, inden og efter du ammer. Liberos små bleer har desuden vådindikator, som viser, om barnet har tisset i bleen.
Man behøver ikke vaske med vand, hver gang man skifter en tisseble. Vask derimod barnet, inden du putter det for natten, da det da skal sove i længere tid.
Hvis barnets numse bliver rød og irriteret, er det ekstra vigtigt, at det ikke bliver liggende med en våd ble, eller en ble med afføring. Læs vores gode råd om røde numser og bleeksem.

Hvor ofte skal bleen skiftes om natten?

Om natten skal du kun skifte ble på barnet, hvis det har haft afføring, eller det lækker tis. Sker det, har du formentligt valgt en forkert størrelse ble.
Prøv med en større størrelse. Hvis barnet kun har tisset, når du skifter ble om natten, behøver du ikke vaske det med vand. Skift bare bleen helt stille og uden lyd, helst uden at tænde meget lys.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...