nappies-that-dont-leak-or-pinch_id136_image

Sådan vælger du den bedste ble

For stramt eller for løst, skal den være højere i taljen eller sidde mere løst omkring benene? Det er ikke altid nemt at vide, om man vælger den rigtige ble. Afhængigt af barnets alder, er der forskellige bleer, man kan vælge imellem. Vi guider dig gennem de forskellige modeller, og giver dig tips til, hvad der kan være godt at tænke på.

Som forælder til en lille baby optager det her med bleer og bleskift en temmelig stor del af ens hverdag. Og det er måske ikke så mærkeligt. En ble, der sidder godt og gør, hvad den skal, er måske ikke noget, man tænker på, men når det modsatte sker, kan det virkelig ødelægge det gode humør. Det, der kan være vigtigt at tænke på rent generelt, er at vælge en ble, der er skånsom mod babyens hud, som ikke indeholder parfumer, og om har god åndbarhed for at mindske risikoen for bleeksem. Du og din baby når også at forbruge temmelig mange bleer de kommende år, og derfor er det godt, hvis man prøver på at vælge en miljømærket ble. Liberos bleer er i dag både Svanemærkede og FSC-certificerede, og vi arbejder løbende på at mindske vores klimapåvirkning med hensyn til både emballagen og selve bleen. 

Åbne bleer til de mindste

Til de allermindste spædbørn bruger man såkaldte åbne bleer, hvor man selv justerer, hvor stramt bleen sidder i taljen ved hjælp af et velcrobånd. Disse bleer fås i så små størrelser, at de også passer for tidligt fødte børn, og de er også designet til at beskytte den følsomme lille navle. En smart ting på vores bleer er, at de har en vådindikator – det er en streg forrest på bleen, som skifter farve, hvis bleen bliver våd – på den måde ved du, om barnet har tisset. Nu har Libero Touch (størrelse1 og 2) endda fået en lille lomme på ryggen for at forhindre, at de der afføringseksplosioner i lækker ud bagpå. Vi kalder den for en Capture Pocket™, og den gør det ganske enkelt nemmere for både små og store og mindsker griseri, vask og besværlige bleskift.

Libero Touch med ekstra beskyttelse mod lækageuheld.

Buksebleer til livlige børn

Efterhånden som barnet vokser, mærker du sikkert, at det bevæger sig mere på puslebordet – og snart kan det forflytte sig uden hjælp, også på gulvet. At ligge stille på et puslebord plejer bestemt ikke at være sjovt for en baby, som lige har opdaget verden. Det stiller nye krav til både bleerne og bleskiftet. Det skal gå hurtigt at sætte bleen på og at tage den af, og den skal holde tæt, uanset om barnet sidder, ligger, ruller, kravler eller står.

Up&Go eller Touch bukseble fås fra, at barnet vejer ca. 5 kg, og de er utroligt nemme og praktiske til en baby, som ikke vil holde sig i ro. Du skal (bare …) få fat i barnet og tage bleen af ved at rive den op i siden. Derefter trækker du den nye ble på, folder lækagebarriererne ud, og lader den lille udforsker vende tilbage til legen. Vil du se mere om, hvordan du skifter buksebleen, så kan du gøre det her. Når det efterhånden bliver tid til pottetræning, er det praktisk at anvende buksebleer, eftersom de mere fungerer som underbukser, som barnet selv kan trække op og ned.

Bleer, som ikke lækker om natten

Tørre børn sover bedst, og derfor er det lidt ekstra vigtigt at finde en ble, som fungerer godt om natten. Alle Liberos bleer er lavet til at holde barnet tørt en hel nat, og så længe barnet ikke har lavet afføring, skal det ikke være nødvendigt at skifte. Men hvis du oplever, at bleen lækker om natten, kan det betale sig at overveje, om bleen er for lille – både til at den skal sidde behageligt mod kroppen, og til at den kan opfange mængden af tis. Ældre børn tisser nemlig mere. Prøv med en størrelse større, eftersom større bleer har flere superabsorbenter i sig, altså det materiale, der suger tisset op og indkapsler det. Det er også vigtigt, at man sætter bleen rigtigt på og ikke glemmer at folde lækagebarriererne ordentligt ud.

Selve bletypen kan også nogle gange have noget at sige. Mange bruger buksebleer om natten og synes, at det fungerer fint, andre vælger at fortsætte med velcrolukning på bleen et stykke tid til. Her er man nødt til at prøve sig frem til det, der passer bedst – altså det, der gør, at I alle sover bedst.

Sådan finder du den rigtige blestørrelse

Præcis som vi voksne har børn også forskellige kropstyper, og derfor er det godt at huske på, at alderen og vægtangivelsen på blepakkerne er vejledende og ikke noget endegyldigt. To børn, der vejer lige meget, men som ikke er lige lange, kan altså have brug for forskellige størrelser. Du kan tænke på, at bleen skal sidde så stramt, at der ikke er noget mellemrum omkring benene, men den skal heller ikke sidde så stramt, at den efterlader mærker. Og som sagt, hvis du synes, at bleen lækker, så prøv en størrelse større, eftersom større størrelser opfanger mere tis.

Del artiklen

Artikler, som måske er interessante for dig