play_image

Nye lege og sjovere hverdagsrutiner - Libero

Lange dage med syge børn eller fridage er ofte lig med hygge og tid sammen, men nogle gange byder de også på frustration, og det kan være svært at finde på noget at lave.

Så her får du et par tips til, hvordan dagene derhjemme kan blive lidt sjovere med nye lege og udfordringer for hele familien.

Hop og leg

Hop og leg med vores sjove legeterning! Print arket ud, klip formen ud og lim den sammen til en terning. Du kan gøre den ekstra robust ved at klippe yderligere en terningeform ud i karton og bruge den som forstærkning. En leg for hele familien! 

Print terningen ud her.

 

På skattejagt

Tag dit barn med på skattejagt i den spændende natur. Led efter og sæt hak ved de naturskatte, I finder. Snart har I en hel samling med fund, I kan se på og snakke om – du kan være sikker på, at barnet har totalt tjek på, hvor det så det flotte træ, eller hvor den lille mariehøne fløj hen.

 

 

Print skattejagten ud her.

 

Kan selv-kort

Har du tilfældigvis en lille og bestemt person derhjemme, som faktisk kan alting selv? Eller har dit barn brug for lidt ekstra motivation for at turde eller have lyst til at prøve? Uanset hvad, så kan tandbørstning og påklædning nogle gange være urimeligt frustrerende – for både den voksne og barnet. Med vores kan selv-kort bliver hverdagsrutinerne også sjovere – og pludselig kan opgaver som at børste tænderne og spise morgenmad blive til en sjov udfordring for hele familien. Kortene synliggør også barnets præstation, hvilket kan være nok så vigtigt.

 Print arket ud, klip de små kort ud, og giv dem til dit barn i den rækkefølge, som rutinerne skal gennemføres. For at skabe ekstra motivation, kan du bruge kan selv-skemaet og dag for dag sætte hak ved de udfordringer, barnet har klaret.

 

 

Print kan selv-kortene ud her.

Hvis du ikke har adgang til en printer, så kan man jo også sagtens tegne selv med dette som inspiration. Vi har også samlet vores bedste tips til sjove og nemme indendørs- og udendørslege, og hvis du har brug for at booste kreativiteten, så har vi samlet nogle kreative aktiviteter, I kan lave derhjemme. Hvis du har et spædbarn derhjemme, så se vores lege til de allermindste.

Del artiklen

Artikler, som måske er interessante for dig