Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her


Modermælk og erstatning

Bebisbajs vid bröstmjölk och ersättning

Baby-poo ved modermælk og modermælkserstatning

Det der kommer ind, påvirker naturligvis det, der kommer ud. Derfor er der, som regel, forskel på såvel farve som form og lugt på afføringen hos en baby, der får modermælk, sammenlignet med en baby der får erstatning.

Modermælk og baby-”poo”

Hvis din baby får modermælk, giver det gul eller gulgrøn afføring med en cremet og ofte kornet konsistens. Mange synes at det minder om sennep, både i farve og konsistens. Det kan også ligne voksendiarré, og din baby kan være nødt til virkelig at trykke til for at få det ud. Det er helt normalt, og ikke noget du behøver at være urolig over. Det her er afføring, der lugter lidt syrligt, men de fleste synes stadig ikke at bleskiftene er specielt afskrækkende.

Bröstmjölk

Modermælk

Både farve og form på modermælks-”poo” minder om sennep, men lugter lidt syrligere.

Hvor ofte laver babyen ”poo”?

I de første uger er det almindeligt, at babyer tit har afføring og i forbindelse med at de får mad. Fra omkring seks- til otteugersalderen har de fleste fundet deres ”poo”-mønster, men hvornår og hvor til de har afføring kan variere meget. Nogle babyer er rene ”poo”-fabrikker som leverer velfyldte bleer flere ganger om dagen, mens andre kun har afføring et par gange om ugen.

Modermælks­erstatning og baby-”poo”

Babyer, der får erstatning, har som regel fastere og mørkere afføring end deres modermælksdrikkende kammerater. Desuden lugter deres afføring lidt mere.

Ersättningsbajs

Modermælks­erstatnings-”poo”

Babyer, der får erstatning, har ofte lidt brunere og fastere afføring end dem der får modermælk.

Hvor ofte laver babyen ”poo”?

Ligesom modermælksbabyer har nyfødte, der får erstatning, tit afføring straks når maden serveres. Seks til otte uger efter ankomsten har kroppen indreguleret afførings-skemaet, som varierer på præcis samme måde som hos babyer, der får modermælk. Babyer, der får erstatning, plejer at have afføring oftere og får også lettere forstoppelse.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...