close

Tilbage til jobbet

Voksenkontakt, frokost, møder - føles det mærkeligt at være tilbage på jobbet, efter du er blevet forælder? Selv om det er sjovt at møde kollegerne og komme i gang igen, er der måske en lille en, du savner. Det kan være hårdt. Og indimellem kan det også føles virkelig deprimerende.

De sidste uger eller dage hjemme flyver næsten afsted. Inden du ved af det, er du tilbage i arbejdslivet. Noget er måske præcis, som det var før fødslen, men alt er alligevel helt anderledes.

Pas på dig selv og jer

Det er vigtigt, at du passer på dig selv, når du begynder at arbejde igen. Det hele kan let blive stresset, hvis du vil være både en god arbejdskammerat og en fantastisk forælder. Her er nogle gode råd:

• Sænk forventningerne til dig selv om at kunne være forælder og at arbejde på samme måde som tidligere. Det er ikke som tidligere, og du skal finde nye rutiner.
• Tillad dig at mærke dine følelser, uanset om du føler meget eller intet. Du går gennem en stor forandring i livet.
• Overvej, hvad der er vigtigt. Hvordan vil og kan du prioritere både at arbejde og være forælder
• Sænk ambitionsniveauet, og fokuser på det, som føles rigtigt og vigtigt. Dette er en helt særlig periode i livet, og den varer ikke evigt.
• Tal med din partner om, hvordan I deles om det, der skal gøres, så I begge får mere energi til hinanden og til familien. Husk, at ligestilling desuden er med til at sikre et langvarigt forhold.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...