Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

close

Gode råd de første dage hjemme

Hvis barnet har svært ved at få godt fat på brystet, eller amningen bare er gået i hårdknude, kan I starte forfra. Det betyder, at genskabe den første kontakt fra de første timer efter fødslen. Det er en måde at hjælpe barnet til at genfinde sine naturlige instinkter – og til at mor slapper af og igen tror på, at amningen nok skal lykkes. Du kan starte forfra når som helst.

Barnets tidlige tegn på sult kan være:

  • suttebevægelser med mund og tunge
  • bevægelser med arme og ben
  • øjenbevægelser under øjenlåget
  • fingre i munden
  • søgen efter brystetReagér på disse tegn, for det er lettere at lægge barnet til brystet, når det er på dette tidlige sultstadie.

Det er helt almindeligt at amme 10-12 gange i døgnet i starten. Som nævnt kan tegn på sult være et uroligt barn, men barnet kan også sove meget og ikke selv bede om mad. Det kan fejlagtigt tolkes som et tilfreds og roligt barn. Her er det nødvendigt at vække barnet og sikre sig, at det får mad min. 6 gange i døgnet og gerne mere.

Tilbyd begge bryster hver gang de første dage, indtil mælken er løbet til. De første dage får barnet råmælken, som ikke ændrer sig i løbet af et måltid. Skift til det andet bryst, når barnet slipper af sig selv. Hvil dig, lad barnet ligge på dit bryst hud mod hud og begræns besøg. Undlad at dække det diende barn til over hovedet, da det som hovedregel ikke fryser, når det ligger ved brystet. Hvis barnet har det for varmt, bliver det sløvt og lægger sig i stedet til at sove.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...