Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

close

Nyd barselsorloven - sænk ambitionsniveauet

Det er let at glemme, at det helt og holdent er barnets humør og behov, som styrer din tid under barselsorloven. At renovere huset, holde kontakten til kollegerne og få styr på haven under barselsorloven har måske ikke højeste prioritet. Men det er godt at nyde.

Lær hinanden at kende i fred og ro

Nogle dage vil barnet måske bare have, at du bærer det på armen hele tiden. Det er let at blive frustreret, når planerne for dagen skal ændres. Det er ofte bedst at være sammen med barnet i hjemmets trygge ro de første måneder for at lære hinanden at kende og vænne sig til det nye liv med en lille baby. Inviter så få gæster som muligt, og forhåbentligt tager de selv kagen med.

I stedet for at blive frustreret over alt det, du ikke når, skal du måske også sænke dit ambitionsniveau og nyde den tid, I har sammen. Sørg for at få hvilet meget, og husk at tage en lur, når barnet sover. Spis godt og ordentligt, og slap af med avisen, en bog eller bare foran tv et stykke tid, hvis du kan.

Nyd tiden med det lille barn – det går over

Gå en tur, hyg jer, eller sov med barnet. Tag tingene, som de kommer. Vær spontan. Undgå at lægge planer i forvejen. Tiden går så hurtigt - det siger alle forældre, når barselsorloven er ovre.

Caffelatte-verdenen og gode venner

Snart længes du måske efter at komme ud med barnevognen og finde på noget. Fx at gå ture eller på café med vennerne. Måske møder du nye venner i samme situation, som kan blive venner for livet, og som du har meget til fælles med.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...