Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

close

Sådan giver du den bedste støtte under fødslen

Noget af det bedste, du kan gøre som partner - både for dig selv og for din kvinde - er at være nærværende og forberedt! Til at hjælpe dig har vi sammensat en tretrins-raket, så du kan blive en god støtte under fødslen.

1. Læs om fødslen

Der findes utallige bøger om graviditet, fødsel og om at have børn. Som medlem af Libero Klubben får du masser af spændende læsning om graviditet og baby, du kan også mødes og tale med andre i samme situation. Når du sætter dig ind i fakta, får du ikke bare følelsen af at være en del af processen, du får også din partner til at føle sig elsket og støttet. Tal med hinanden, og del viden.

Det er en god idé at deltage i fødselsforberedelseskursus, hvor du får styr på, hvad fødselsveer og fødsel indebærer fra start til slut. Det er også godt at forberede sig visuelt til den store dag. Spørg jordemoderen om råd.

2. Sæt dig ind i din rolle som støtte under fødslen

Jordemoderen har til opgave at sørge for, at din partner og dit barn kommer gennem fødselsveer og fødslen på bedste vis. Men din store rolle er at hjælpe din partner, så det bliver trygt for hende, og at videregive hendes ønsker.

Tal med din partner om fødselsplanen, og sørg for, at du er sikker på, hvordan hun vil have det med bl.a. smertelindring og berøring. Det er også godt at have en god dialog med jordemoderen, da det kan være, at det er dig, der skal sætte ord på din partners ønsker under fødselsveerne, hvis hun ikke selv er i stand til at gøre det.

3. Vær forberedt på dagene efter fødslen

Efter fødslen starter en ny spændende udfordring med et nyt lille liv i familien. En del partnere mangler selvtillid og er usikre. Det er I måske begge to, men med tiden vokser den, og I finder sikkert jer selv i jeres nye roller. Denne tid varer ikke evigt, så hemmeligheden er at nyde at være blevet forælder og forsat at støtte din partner, som nu skal komme sig ovenpå fødslen og formentlig skal i gang med amningen. Tal om alt det nye og alle følelserne med det lille barn, som I skal passe på og elske.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...