close

Tør ble hele natten

Evnen til at holde sig tør hænger sammen med hormoner og udvikles med tiden. Der er ingen grund til at forsøge at få barnet til at træne i ikke at tisse om natten, hvis kroppen ikke er klar til det. Det er barnets krop, der bestemmer, når tiden er inde.

En tør natteble er en god start

I gennemsnit tager det ti måneder fra barnet kan holde sig tørt om dagen, til det også kan holde sig tørt om natten. Men det kan også tage kortere eller betydeligt længere tid, afhængig af barnet.

Hvis barnets bleer er tørre flere nætter i træk, er det et tegn på, at tiden er inde. Beskyt madrassen, og vær forberedt på, at der kan ske uheld. Hvis barnet tisser, kan du begynde med bleer igen. Bleer findes til børn i alle aldre.

Skal man vække barnet eller ej, så det kan tisse?

Mange forældre vækker deres børn, så de kan tisse, inden de selv går i seng. Det er egentlig ikke nødvendigt, da pointen er, at barnet skal lære at vågne, når det har brug for at gå på toilettet eller vænne sig til ikke at tisse om natten. I mange familier synes man dog, at det er en god forebyggelse. Hvis det virker, er det godt.

De fleste børn lærer at holde sig tørre om natten, på et tidspunkt inden de starter i skole. Kontakt jeres læge, hvis barnet fortsætter med at tisse i bleen, og du er bekymret.

Læs gerne artiklen om pottetræning og om at slutte med bleen.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...