Broccolitærte

Broccolitærte

Broccolitærte er en god, jernrig og mættende frokost- eller middagsret til den gravide. Tærten er også egnet til frysning og derefter opvarmning, når du vil have en hurtig, men sund frokost.

1 t
8 portioner
Ingredienser 8 portioner
Tærtedej
Smør 125 g
Hvedemel 3 dl
Iskoldt vand 2,5 spsk
Fyld
Broccoli 200 g
Rød peberfrugt 1 stk.
Porre 1 stk.
Hvidløgsfed 2 stk.
Revet valgfri ost 150 g
Æggestand
Store æg 3 stk.
Piskefløde 2 dl
Mælk 1 dl
Salt & sort peber

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 °C over/undervarme.
Tærtedej: Bland smør og hvedemel til en smuldret masse i din røremaskine. Tilsæt koldt vand, og pisk, indtil dejen netop samler sammen.
Pres dejen i en form med en aftagelig kant (24 cm ø), prik bunden med en gaffel, og lad den stå i 20 minutter og køle af. Bag derefter tærtebunden i midten af ​​ovnen i 12 minutter.
Fyld: Hak broccolien, og kog den i saltet vand, indtil den bliver blød, ca. 5 minutter. Hæld i en si, og lad vandet løbe fra.
Hak porre, peberfrugt og hvidløg. Steg i en gryde med smør, indtil porren er blødgjort. Tilsæt derefter broccoli, og steg i nogle få minutter.
Pisk æg, fløde, mælk, salt og peber sammen. Læg broccoliblandingen med revet ost på tærtedejen, og hæld derefter æggestanden over.
Bag tærten i midten af ​​ovnen i ca. 30-35 min.

Tip!

Forbered tærtdejen dagen før.
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...