Broccolitærte

Broccolitærte
Broccolitærte er en god, jernrig og mættende frokost- eller middagsret til den gravide. Tærten er også egnet til frysning og derefter opvarmning, når du vil have en hurtig, men sund frokost.
1 t
8 portioner
Ingredienser | 8 portioner |
Tærtedej | |
Smør | 125 g |
Hvedemel | 3 dl |
Iskoldt vand | 2,5 spsk |
Fyld | |
Broccoli | 200 g |
Rød peberfrugt | 1 stk. |
Porre | 1 stk. |
Hvidløgsfed | 2 stk. |
Revet valgfri ost | 150 g |
Æggestand | |
Store æg | 3 stk. |
Piskefløde | 2 dl |
Mælk | 1 dl |
Salt & sort peber |
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 °C over/undervarme.
Tærtedej: Bland smør og hvedemel til en smuldret masse i din røremaskine. Tilsæt koldt vand, og pisk, indtil dejen netop samler sammen.
Pres dejen i en form med en aftagelig kant (24 cm ø), prik bunden med en gaffel, og lad den stå i 20 minutter og køle af. Bag derefter tærtebunden i midten af ovnen i 12 minutter.
Fyld: Hak broccolien, og kog den i saltet vand, indtil den bliver blød, ca. 5 minutter. Hæld i en si, og lad vandet løbe fra.
Hak porre, peberfrugt og hvidløg. Steg i en gryde med smør, indtil porren er blødgjort. Tilsæt derefter broccoli, og steg i nogle få minutter.
Pisk æg, fløde, mælk, salt og peber sammen. Læg broccoliblandingen med revet ost på tærtedejen, og hæld derefter æggestanden over.
Bag tærten i midten af ovnen i ca. 30-35 min.
Tip!
Forbered tærtdejen dagen før.
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.