Rugbrød

Rugbrød
Saftigt og sundt rugbrød til morgenmad eller til kaffen. Fantastisk til gravide! Rugbrødet er fyldt med fibre, der fylder og mætter.
70 min.
1 brød - ca. 12 skiver
Ingredienser | 1 brød - ca. 12 skiver |
Sødmælk | 6 dl |
Sirup | 2 spsk. |
Rugmel | 6 dl |
Rugkerner | 1 dl |
Havreklid | 1 dl |
Hørfrø | 1 dl |
Sesamfrø | 0,5 dl |
Natron | 3 tsk. |
Salt | 0,5 tsk. |
Sådan gør du
Sæt ovnen på 175°C over/undervarme. Beklæd en brødform med bagepapir. Sæt til side.
Bland alle tørre ingredienser i en stor skål. Rør sødmælk og sirup i.
Hæld dejen i formen, og drys om nødvendigt med lidt ekstra rugkerner.
Bages i den nederste del af ovnen i ca. 1 time. Vend brødet ud, og lad det køle af på en rist, inden du skærer det i skiver.
Tip!
Lav boller ved at bage brødet i muffinsforme i stedet. Bages i ca. 25 minutter.
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.