Småbørn artikler

Tips til dig
libero_tomorrow_project_12_mobile

Søskende og skænderier

”Hun startede, det var ikke mig!” Det er sikkert noget, du har hørt før. Det er nemlig meget almindeligt med søskende, som skændes, og man kan nok sige, at det mere eller mindre er en del af familielivet. Men hvorfor skændes søskende, og er der noget, man kan gøre for at bevare husfreden?

Tips til dig
Libero_Brand-launch_Kitchen-baby_Mobile

Vredesudbrud og hysteriske anfald

Når børn er omkring halvandet år, begynder de fleste at få en mere og mere tydelig og bestemt vilje. Det plejer at være både rart og lidt hårdt for omgivelserne, eftersom barnet også kan skifte humør og gå fra glæde til vredesudbrud på et øjeblik. Selvom det kan være nok så tålmodighedskrævende for dig som forælder, så er det en naturlig og sund del af udviklingen.

Tips til dig
190918_libero_image_414_mobile

Pottetræning og om at stoppe med ble

På samme måde som med det meste i børns udvikling, så er det også forskelligt, hvor hurtigt de holder op med at bruge ble. Uanset hvornår det sker, så er det en god strategi at være lydhør over for, hvad der passer barnet.

Tips til dig
Libero_Brand-launch_Pre-school-smile_Mobile

Dit barns selvværd og selvtillid

Et barn, som oplever, at det bliver set og accepteret for det, vedkommende er, har gode forudsætninger for at udvikle et godt selvværd og blive en tryg person. Her får du tips til, hvordan du kan hjælpe med at give dit barn et godt selvværd i hverdagen.

Tips til dig
libero-brand-launch-puddle-splash-mobile

17 tips til sjove lege for børn - og voksne

Nogle gange kan man savne både legekammerater og idéer, og man kan måske også have brug for en lille ekstra dosis fantasi, for at gøre dagen lidt sjovere med lege inden- eller udendørs. Lege for både børn og voksne.

Tips til dig
sca-od6-mgl0079-mobile

Sprogudvikling hos børn

Det lyder måske mest som sød pludren, men dit barns lyde er fra første øjeblik en øvelse i kommunikation. Jo ældre børn bliver, desto mere almindeligt er det, at de eksperimenterer med nye lyde og ord næsten konstant. Men hvordan hjælper man et barn, der er forsinket i sin sproglige udvikling?

190912_libero_cf7_535_cmyk-1_mobile

Styrk dit barns immunforsvar og helbred med den rigtige mad

Hvilken rolle spiller maden i forhold til børns helbred og immunsystem? Vi har talt med børnelægen Carina Saunders, som også forsker i tarmfloraen, og hvordan den kan påvirke helbredet hos de små. Her fortæller hun om alt det, og forklarer, hvorfor det er klogt at begynde med en varieret kost tidligt, og hvorfor det ikke er nødvendigt at give sit barn probiotika.

190911_libero_cf6_777-final_mobile

Hvornår skal børn stoppe med middagslur?

Barnet kæmper med at holde øjnene åbne – en træthed så stor, at den næsten er til at tage og føle på, selvom det varer noget, inden det er sengetid. Men hvornår stopper børn med at sove til middag? Er man en dårlig forælder, hvis man ikke lader barnet sove, selvom det virker træt? Man har ofte store overvejelser med hensyn til middagsluren – hvornår skal man stoppe, og hvad gør man for at gøre det så smertefrit som muligt?

essity5112-final_article_stage

Så fungerar urinblåsan och hormonerna vid sängvätning

Urinen produceras i kroppens två njurar. När blodet strömmar igenom dem skiljs vatten, salter och avfallsprodukter av från blodet – det bildas urin. Urinen leds ner till urinblåsan där den samlas tills barnet behöver kissa.

190912_libero_cf7_535_cmyk-1_mobile

Ulvetimen

Efter en lang dag er det helt naturligt at være træt om eftermiddagen. Timerne frem til aftensmaden kan føles som en evighed og være ret besværlige at komme igennem. Her får du vores bedste tips til, hvordan du gør ulvetimen lidt nemmere.

essity7466_mobile

App's og spil til børn

Her får du tips til både app's og spil til børn fra 3 år og op.

190917_libero_ug5_426_mobile

Generte børn

Generthed er et personlighedstræk. Det handler ofte om, at man er lidt forsigtig af sig, og for et genert barn kan det tage lidt tid, inden det har tillid til nye mennesker. Hvis man vil hjælpe sit generte barn, så er det en god idé aldrig at afvise barnets følelser som fjollede, for det er de bestemt ikke – prøv i stedet at støtte barnet og være forstående.

190913_libero_ug4_024_mobile

Udendørs leg

Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning – de ord, man selv hadede som barn, er nu dem, man selv glædeligt står og gentager for sine egne børn. Og det er der en god grund til: Larm og ballade ude i den friske luft er ofte det bedste middel mod dårligt humør hos store og små. Men der er andre gode grunde til at lade barnet lege udenfor.

190913_libero_cf3_165-final_mobile

Sikkert legetøj

Når det drejer sig om små børn, så findes det sjoveste legetøj som regel allerede i dine skuffer og skabe. Forklædt som bageforme, træskeer og plastikredskaber kan de være de rene skatte for et nysgerrigt barn. Derfor kan det være godt at vide, hvor sikre de enkelte ting er som legetøj til et lille barn. Er plasten giftfri, er størrelsen i orden eller – hvis det er et rigtigt stykke legetøj – er det CE-mærket?

essity7139-final_mobile

Børns leg: lege sammen og lege selv

En del børn kan blive opslugt af legens verden uden hjælp, mens andre har lidt sværere ved at underholde sig selv og selv komme i gang med sjove lege. Uanset hvilken kategori dit barn tilhører, så kan du regne med, at der findes en legekammerat, som er bedre end alle andre – og der er naturligvis dig!

sca_od6_mgl9754_new_mobile

Kreative lege til børn – tips til lege

12 tips og opskrifter på fingerfarve og trylledej til kreative børn, som kan lide at skabe noget

sca_pd5_mgl4107_mobile

Børn der slås

Pludselig flyver legetøjet gennem luften, eller dit barn bliver skubbet af et andet barn. Næsten alle børn kommer på et eller andet tidspunkt op at skændes eller slås med sine legekammerater. Det kan være hårdt at se sit barn slås, eller blive slået, men det kan være en hjælp at vide, at det ikke er usædvanligt. I stedet for at bekymre sig, kan man finde ud af, hvorfor barnet slår andre børn, hjælpe det og prøve på at forhindre, at det sker igen.

190911_libero_cf6_925_cmyk_mobile

Sengevædning - Enuresis

Er du en af dem, som ofte er nødt til at stå op og skifte sengetøj midt om natten, så kan det være rart at vide, at du ikke er den eneste – der er mange børn, som tisser i sengen om natten. Når de er små, er det jo noget, man anser som helt normalt – men når barnet er fyldt fem år, og sengetøjet stadig kan være vådt, så plejer man at tale om sengevædning, eller enuresis.

libero_tomorrow_project_04_mobile

Vinterlege og udendørsaktiviteter for hele familien

Kælkning, snelege, appelsin og varm kakao. Børnenes grin og røde kinder. Frisk luft er godt for krop og sjæl, og med det rigtige tøj og sjove lege kan både voksne og børn lege og have det sjovt sammen om vinteren.

essity6430_mobile

Stoppe med sut eller at sutte på tommelfinger

Sutten – en lille ting i et barns mund, der giver anledning til store følelser og meninger. Mærkeligt nok især blandt voksne, som ikke har nogen tilknytning til barnet. Før eller senere stopper barnet med sut eller at sutte på tommelfinger – så sørg for at fokusere på, hvad der passer jer som familie og ikke mindst på barnets velbefindende.

twins-and-how-to-help-them-both-develop-optimally_id191_teaser

Tvillinger, og hvordan man støtter begges udvikling

Ser tvillingerne ud som to dråber vand, men har helt forskellige personligheder? Eller måske lige omvendt. Hvordan kan man bedst støtte tvillinger i deres udvikling, og er der nogen gode råd til, hvordan man kan tænke for at lykkes med det? Her kan du læse om tvillingers udvikling og søskenderelationer.

essity7670_article_stage

Hårvask på børn

Skrig og skrål over sæbe i ansigtet eller muntre tilråb om flere bobler? Oplevelsen, når barnet er i bad og skal vaske hår kan mildest talt være forskellige. Det bedste er, hvis man kan gøre badet og hårvasken til en hyggestund – når barnet er lille, er det nok med lunkent vand. Når det efterhånden er nødvendigt med shampoo for at få håret rigtigt rent, så kan du tage svømmebrillerne frem.

libero_brand-launch_puddle-hands-in-water_mobile

Barnets udvikling 1,5-3 år

Nu er der fart over feltet for de fleste. I denne alder er mange børn ofte superaktive og har et stort behov for bevægelse og fysisk aktivitet. Det er godt – for der er nemlig meget i omgivelserne, der skal udforskes og opleves. Og klatres på.

presentation-image

Tid til leg: barnets første legekammerater og venner

Billedet af to små poder, som holder sammen i tykt og tyndt er fin, men lidt af en fantasi – for venner plejer børn først at få, når de er blevet lidt ældre. Det er for det meste lidt for tidligt at forvente sig, at den toårige skal have venner på den måde, som større børn eller vi voksne har. Men i treårsalderen sker der noget, og børn får legekammerater og begynder som regel at lege godt sammen.

libero_tomorrow_project_11_mobile

Ferie med børn

Pas, bleer og et godt humør – men mon ikke der er lidt flere ting, man er nødt til at forberede, inden man tager på ferie med små børn?! Her kommer der en lille vejledning i kunsten at få en god ferie med børn. Det bliver en artikel spækket med konkrete tips – fra planlægning til afrejse.

libero_recruitment_2021_24_family-in-hallway_mobile

Skab rutiner for dit barn

Føles det som om, du har læst den samme historie, sunget den samme sang og lagt bamsen på den rigtige side af puden en million gange? Godt. Børn elsker nemlig, når ting og sager er forudsigelige – det gør dem trygge. At føle tryghed er altså forklaringen på, at børn holder af, når mange ting er velkendte, og som de altid har været.

play_teaser

ADHD og autisme

De fleste små børn har krudt i numsen og svært ved at sidde stille. Andre børn kan være stille og indadvendte. At børn er forskellige skyldes både deres personlighed og faser i barnets udvikling. Men hvornår skal man begynde at tænke på, om en anderledes adfærd kan være et tegn på ADHD eller autisme?

Libero_Little-Heroes_Cancer_baby-mom (1)

Når livet tager en ny drejning – tips til håndtering af sorg, bekymring og uvished

Det indgår i forældreskabet, at man er konstant bekymret for, at der skal ske ens barn noget. For nogle forældre indgår det desværre også, at der faktisk sker barnet noget – at livet tager en anden drejning, end man havde forventet, og at dette udfordrer en på enhver tænkelig måde. Her får du tips til, hvordan du kan tænke, hvis du befinder dig i en situation som denne.

Libero_Little-Heroes_Diabetes_baby-mom

Støtte en familie, som lever med sygdom

Nogle gange sker det, der ikke må ske: Et barn bliver sygt. For dem, der havner i sådan en svær situation, er opbakningen fra omgivelserne ofte uvurderlig – men hvordan støtter man bedst muligt? Det kan være svært at vide, hvad man som pårørende eller ven kan sige og gøre i en situation, hvor et barn er blevet alvorligt sygt, eller dets helbred er påvirket af andre årsager.