Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

< Uge 25
close
<

Uge 25

Dit barn

Øjnene er fuldt udviklet

Barnets knogler begynder at blive mere stive. Dets hænder er fuldt funktionsdygtige og har små fingernegle og fingeraftryk. Barnet bruger sine hænder til at udforske forskellige kropsdele, men kun ved at føle sig frem – øjnene er stadig lukkede. Lungerne begynder at producere en substans, som lægger sig på indersiden af alveolerne – den gør dem i stand til nemt at blive pustet op og forhindrer dem i at kollapse og klistre sammen, når de lukker luften ud. Nu er øjnene fuldt udviklet og har øjenvipper, det beskytter dem efter fødslen. Øjenlågene er dog stadig lukkede.

Mor

Din livmoder er nu på størrelse med en fodbold, og toppen af den befinder sig halvvejs mellem din navle og dit brystben (knoglen, hvor dine ribben mødes)

Det er også ugen, hvor mange gravide oplever, at trætheden, svimmelheden og tissetrangen kan vende tilbage. Du kan risikere at vågne om natten med sammentrækninger i læggen – aaaah, krampe! Det er ikke den sjoveste måde at blive vækket på. Massér forsigtigt for at få krampen til at fortage sig, eller stå op og stræk benet ud med helt strakt læg og foden bøjet op ad væggen.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...